Hintlilerin hemen hemen bütün yemeklerinin yanında yer alan tatlı, eksi ve acı bir ezme olan Chutney sos tarifi.
Malzemeler:
- 1 demet nane
- 1 demet kişniş
- 1 tane domates
- 4 tane acı yeşil biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yoğurt
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kakule
Tarif:
- Nane, kişniş, domates ve acı biberleri iyice yıkayıp ikiye bölün.
- Arçelik Resital Rendeli El Blender Seti ‘nin içine nane, kişniş, domates, acı biber, yoğurt, kakule, kimyon ve tuzu koyup iyice karıştırın.
- Chutney sosunuz hazır.
Afiyet Olsun!
HOW TO NOTLARI
Sosunuzun acı olması için mutlaka acı biber kullanın.