Malzemeler:
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 adet kuru soğan
• 2 diş sarımsak
• 800 g dana ciğeri
• 1 adet kapya biber
• 1 adet yeşil biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı pul biber
• Yarım çay kaşığı kekik
Salata için;
• 1 adet kırmızı soğan
• Yarım demet ince doğranmış maydanoz
• 1 tatlı kaşığı sumak
• 1 çay kaşığı tuz
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tarif:
• Ciğer sotenizin yanına servis edeceğiniz salata için mor soğanları jülyen doğrayın.
• Maydanozları da doğrayın ve soğanlarla birlikte karıştırıp üzerine sumak, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırıp salatanızı kenara alın.
• Ciğeri yıkayıp süzdükten sonra üzerindeki ince zarı soyun ve kuşbaşı doğrayın.
• Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici'yi 180 derecede sote moduna alın ve içerisine tereyağı ve zeytinyağını ilave edin.
• Tereyağı eriyince içine ince ince doğradığınız kuru soğanı ve sarımsakları ekleyin.
• Soğanlar pembeleşene dek kavurun.
• Kuşbaşı şeklinde doğradığınız ciğerleri ilave edin ve 7-8 dakika soteleyin.
• Üzerine ince ince doğradığınız biber ve kabuğunu soyup doğradığınız domatesleri ekleyin, 3-4 dakika daha Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici' de pişirin.
• Tüm baharatları ekleyin, karıştırın ve servis tabağına alın.
• Yanına hazırladığınız salatadan koyup servis edin.
Afiyet olsun!