Malzemeler:
• 2 adet havuç
• 2 adet kuru soğan
• 4 adet pırasa
• 4 diş sarımsak
• Yarım demet maydanoz sapı
• Yarım demet maydanoz
• 1 adet kereviz sapı
• 2 dal kekik
• 2 adet defne yaprağı
• 8 adet tane karabiber
• 3 litre su
Tarif:
1. Soğan, pırasa, havuç, kereviz ve sarımsakları soyup iri iri doğrayın.
2. Arçelik Ankastre Ocak'a geniş bir tencere alın.
3. İçerisine doğradığınız sebzeleri, maydanoz, kekik, defne yapraklarını alın.
4. Üzerine soğuk suyu ekleyin.
5. Arçelik Ankastre Ocak'ta orta ateşte kaynama noktasına gelince ocağı kısıp 3-4 saat yoğunlaşana ve suyu azalana kadar kısık ateşte pişirin.
6. Pişen sebze suyunuzu süzgeç yardımıyla süzün ve soğumaya bırakın.
7. Soğuyan sebze suyunuzu buz kalıplarına ya da istediğiniz saklama kalıplarına dökün.
8. Arçelik No Frost Buzdolabı'nın derin dondurucu bölümünde dondurun.
9. Dondurucuya koymazsanız Arçelik No Frost Buzdolabı'nda 5 gün tazeliğini korur, dondurucuda ise aylarca kalabilir.
10. İhtiyacınız oldukça yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun!
NOTLAR:
• Kullanılacak tüm malzemeler iyice yıkanmalı, malzemeler taze olmalı.
• Tüm bulyon yapımlarında kullanılan sıvı soğuk olmalı.
• Kısık ateşte uzun sürede hazırlanır. Yavaş yavaş kaynama noktasına getirilen sıvı, mutlaka kısık ateşte pişirilmeli, asla kaynatılmamalı.