Sayfanın başına ulaştınız.
Fındıklı Hurma Lokumu Nasıl Yapılır?

Fındıklı Hurma Lokumu Nasıl Yapılır?

Fındık, hurma ve kuru kayısının harmanlanmasıyla ortaya çıkan lezzet.

Malzemeler:

  • 20 adet hurma
  • 10 adet gün kurusu kayısı
  • 1 su bardağı fındık

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi

Püf Noktaları:

      • Hurmalar kuruysa sıcak suda bekletebilirsiniz.
      • Lokumların kolay dilimlenebilmesi için karışımı buzdolabında mutlaka dinlendirin.

      Tarif:

      1. İlk olarak hurmaların çekirdeklerini çıkarın.
      2. Arçelik Resital Doğrayıcı ‘nın içine hurma, gün kurusu ve fındığı ekleyip iyice karıştırın.
      3. Karışımı streç film ile sarıp, kare bir kaseye yayın.
      4. Ardından Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 1 saat dinlendirin.
      5. Kesme tahtası üzerinde kare veya dikdörtgen şeklinde kesin.
      6. Hazır olan lokumları Hindistan cevizine bulayıp sunum tabağına alın.
      7. Arçelik Telve Türk Kahve Makinesi ‘ nde hazırlamış olduğunuz köpüklü kahve eşliğinde lokumlarınızı servis edebilirsiniz.

      Afiyet Olsun!

        İlgili Ürünler

        DO 6964 C Resital

        • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
        • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
        • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
        • Kaydırmaz Taban : Var
        • Tek Tuşla Kontrol : Var

        284630 EI

        • Toplam Hacim (L) : 580 L
        • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
        • FullFresh+ Teknolojisi : Var
        • Mavi Işık Teknolojisi : Var
        • Kapı Yönü Değiştirme : Yok

        TKM 9961 B Telve

        • Fincan Kapasitesi : 6
        • Su Tankı : Var
        • Cook Sense Teknolojisi (Pişmeyi Algılama) : Var
        • İndüksiyonlu ısıtma : Var
        • Sesli Uyarı : Var
        • Ölçü Kaşığı : Var
        • Anti Spill Teknolojisi (Taşmayı Önleme) : Var
        Uyarı
        Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
        • 0
          Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!