Hafif ve lezzetli bir akşam yemeği yemeye ne dersiniz?
Malzemeler:
3 adet deniz çuprası
1 adet limon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin;
Taze nane
Taze kekik
Limon dilimleri
Tarif:
İlk olarak ayıklanmış ve yıkanmış çipuraları sularının iyice süzülmesi için yarım saat kadar süzgeçte bekletin.
Limonu ise halka halka dilimleyin.
Kurutmadan ve her tarafının en iyi şekilde pişmesini sağlayan yumuşacık balıklar için çipuralarıArçelik A Fry Ankastre Fırın’ ın A Fry Tel tepsisine dizin.
Keskin bir bıçak yardımıyla balıkların üzerine yatay 3 kesik atın ve iç kısımlarına 1’er adet limon dilimi ekleyin.
Cam bir kase içinde zeytinyağı, tuz, kırmızı pul biber ve karabiberi karıştırıp bir fırça yardımı ile balıkların üstlerine sürün.