Sayfanın başına ulaştınız.
Fırında Çıtır Tavuk
Baharatlı galeta unu kaplı, fırında pişirilen nefis tavuk. Hafif, lezzetli ve çıtır bir favori!
Malzemeler:
- 3 adet tavuk göğsü
- 2 su bardağı galeta unu
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı su
Tarif:
- Tavuk göğüslerini şeritler halinde kesin.
- Tavukların pane kaplamasını hazırlamak için galeta ununu toz kırmızı biber, zerdeçal, tuz, karabiber ve kimyonla bir kasede karıştırın ve kenara alın.
- İlk kaplaması için önce tavukları una bulayın. Fazla ununu hafifçe silkeleyin.
- 3 yumurtayı suyla bir kasede çırpın. Una batırdığınız tavukları bu harca bulayın.
- Ardından baharatlı pane harcına batırıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
- Tavuk parçalarını bitirene kadar aynı şekilde devam edin.
- Önceden ısttığınız 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da yaklaşık 15 dakika bir tarafı pişene kadar pişirin.
- Ardından fırını açın ve tavukları ters çevirip diğer taraflarının da pişmesini sağlayın.
- Tavuklarınızı fırından çıkardıktan sonra sıcak servis edin.
Afiyet olsun!
İlgili Ürünler
9549 CBDG
- Motor Teknolojisi
: Hot Aero Pro
- Buhar Destekli Pişirme
: SteamWell Buhar Destekli Pişirme
- Teleskopik Ray Sistemi
: 1 Seviye
- Yumuşak Kapak Sistemi
: Var
- Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme
: Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!