Fırında Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

Fırında Ballı Hardallı Tavuk Tarifi

Klasik fırında tavuk yemeği farklı soslarla nasıl nefis bir tarife dönüşebilir merak ediyorsanız bu tarifimiz sizin için!

Malzemeler:

    •    5 parça tavuk but
    •    5 parça tavuk kanat
    •    3 diş sarımsak
    •    4 yemek kaşığı hardal
    •    2 yemek kaşığı soya sosu
    •    1 yemek kaşığı acı sos
    •    3 yemek kaşığı bal
    •    2 yemek kaşığı zeytinyağı 
    •    Yarım su bardağı su
    •    Tuz
    •    Karabiber
    •    Taze kekik

Tarif:

    1.    Tavuk but ve kanatları iyice yıkayıp kurulayın.
    2.    Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde hardal, soya sosu, acı sos, bal ve suyu karıştırın.
    3.    Arçelik Ankastre Ocak’ta döküm tavayı ısıtın.
    4.    İçerisine zeytinyağını ekleyin. 
    5.    İyice ısındıktan sonra sarımsağı ilave edip but ve kanatları iki taraflı olacak şekilde çevirerek kızartın.
    6.    Arçelik Ankastre Ocak’ta tavanın kapağını kapatıp 4-5 dakika kapalı halde pişirin.
    7.    Tavukları fırın kabına alın, hazırladığınız sosu tavukların üzerine ekleyin ve Arçelik Ankastre Fırın’da 170 derecede tavuklar sosu çekene kadar 15 dakika kadar pişirin.
    8.    Sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital

  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var

OCD K 752 DWKS

  • ExpertClean Nano Kaplama : ExpertClean
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak

AFC 470 D

  • Motor Teknolojisi : Smart Aero Pro
  • Homewhiz : Wi-Fi
  • Buharlı Pişirme : SteamWell Plus Otomatik Buhar Destekli Pişirme
  • Teleskopik Ray Sistemi : 1 Seviye
  • Yumuşak Kapak Sistemi : Var
  • Arka Duvar Katalitik Özelliği ile Kolay Temizleme : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!