Yumuşak patates hamurundan yapılan ve lezzetli domates sosuyla buluşan, üzerinde parmesan peyniri ile servis edilen enfes bir İtalyan lezzeti!
Malzemeler:
Hamuru için;
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
2 su bardağı semolina (irmik unu)
1 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Bir tutam rendelenmiş muskat cevizi
Domates sosu için;
3 adet orta boy domates
1 adet kuru soğan
4-5 yaprak fesleğen
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
Toz parmesan peyniri
Taze fesleğen yaprakları
Tarif:
Patatesleri bol suda yıkayın ve kabuğunu soymadan Arçelik Ankastre Ocak'a aldığınız derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar haşlayın.