Türk mutfağının lezzetli yemeklerinden biri olan Kıbrıs köftesi tarifini sizin için denedik.
Malzemeler:
4 adet patates
400 g köftelik kıyma
1 adet soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 tutam kişniş
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru kekik
Üzeri için;
Süzme yoğurt
Tarif:
Öncelikle sağan ve patatesin kabuklarını soyup rendeleyin.
Maydanozu ise ince ince kıyın.
Arçelik Gurme Profesyonel Mutfak Makinesi ’nin içine rende patates, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek kırıntısı, kişniş, tuz, karabiber, kimyon, kuru nane ve kuru kekiği ilave edip iyice karıştırın.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve köfte şekli verin.