Köy Böreği Tarifi Test
Köy kahvaltılarının vazgeçilmezi olan köy böreğini evde kendiniz yapmak ister misiniz? İşte size üstü çıtır çıtır, lezzetli köy böreği tarifi...
Malzemeler:
İç Harç için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet büyük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sıvı Karışım için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Üzeri için;
Tarif:
- İlk olarak soğanı küçük küçük doğrayın.
- Ispanakları iyice yıkayın.
- Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan tavaya zeytinyağı ekleyip kızdırın.
- Ardından soğan, ıspanak ve baharatları koyup kavurun.
- Bir kasenin içine sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştırın.
- Fırın kağıdı serili olan tepsinin içine yufkanızı bütün olacak ve kenarlarından sarkacak şekilde yayın.
- Hazır olan sıvı karışımı yufkanızın her tarafına bir fırça yardımıyla sürün.
- Yağladığınız yufkanın üzerine diğer yufkayı da yerleştirin ve her tarafına sıvı karışımdan sürün.
- Hazır olan ıspanaklı iç harcı yufkanın her tarafına bir çatal yardımı ile yayın.
- Ardından üzerini diğer yufka ile kapatın.
- Böreğin kenarlarından sarkan ilk kat yufkanın kenarlarını sıvı karışımla fırçalayın ve kenarlarını kapatın.
- Kapattığınız yufkaların üzerine de sıvı karışım sürün.
- En son böreğin en üst katına yumurta sarısını sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik Arçelik Ankastre Fırın ‘da 40 dakika pişirin.
- Arçelik Gurme Otomatik Çay Makinesi ‘nde hazırladığınız çay eşliğinde köy böreğini sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!