Malzemeler:
• 1 paket kuru maya
• 3 yemek kaşığı şeker
• 1 çay bardağı ılık su
• 1,5 su bardağı ılık süt
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı tuz
• 40 g oda sıcaklığında tereyağı
• 6,5 su bardağı un
İç harcı için;
• 1 su bardağı beyaz peynir
• 1/4 demet maydanoz
Üzerine sürmek için;
• 1 adet yumurta sarısı
• Çörekotu
Tarif:
• Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesine maya, şeker, 2 yemek kaşığı un ve ılık suyu koyup karıştırın ve 5 dakika bekletin.
• Maya aktif olunca üzerine; sıvı yağ, süt, yumurta, un, tuz, tereyağını ekleyip 10 dakika yoğurun.
• Hamuru 30 dakika mayalanması için Arçelik Multi Şef Mutfak Makinesi kasesi içinde oda sıcaklığında dinlendirin.
• İç harcı için ince ince doğradığınız maydanozları peynirle beraber bir kasede karıştırın.
• Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın, avuç içinizde açın ve içine hazırladığınız iç harçtan ekleyip kapatın.
• Hamura ay şeklini verip Arçelik Ankastre Fırın tepsisine dizin.
• Tüm hamuru ve iç harcı bitirdikten sonra poğaçalarınızın mayalanması için 30 dakika oda sıcaklığında bekletin.
• Bekleyen poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürün, çörekotunu serpin.
• Önceden ısıttığınız 160 derecelik Arçelik Ankastre Fırın'da önce 30 dakika pişirin.
• Ardından dereceyi 190'a çıkartıp üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!