Hem pratik hem de lezzetli olan mercimek fava tarifi, vegan ve vejetaryen beslenenler için de doyurucu bir lezzet...
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 adet havuç
2 diş soyulmuş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak su
3 defne yaprağı
Üzeri için;
Dereotu
Tarif:
Mercimekleri yıkayıp süzün.
Soğan ve havucun kabuklarını soyup, ikiye bölün.
Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan derin bir tencerenin içine mercimek, su, soğan, havuç, sarımsak ve defne yaprağını koyup mercimekler patlayana ve suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen mercimeğin içinden defne yapraklarını çıkarın.