Malzemeler:
• 1 adet yumurta
• 1 yemek kaşığı şeker
• 3/4 su bardağı un
• Yarım su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için;
• Frambuaz
• Muz
• Bal
• Süt
Tarif:
• Yumurta ve şekeri Arçelik Resital El Blender'ı ile iyice çırpın.
• Üzerine sütü ekleyip karıştırın.
• Ardından un, kabartma tozu vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın.
• Arçelik Ankastre Ocak'a krep tavasını alın çok az sıvı yağ ile yağlayın.
• Hazırlamış olduğunuz hamurdan çay kaşığıyla alıp ısınmış tavaya dökün.
• Eğer varsa sıkma torbası da kullanabilirsiniz.
• Üzeri göz göz olmaya başlayınca dikkatlice ters çevirin.
• Her iki tarafı da pişen pankekleri bir kaseye alın.
• Üzerine muz ve frambuaz koyup bal dökün.
• Son olarak kaseye sütü de ilave edip mısır gevreği gibi tüketin.
Afiyet olsun!