Sayfanın başına ulaştınız.

Nohutlu Ispanak Beğendi Nasıl Yapılır?

Lezzetli nohutlu ıspanak beğendi tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

Beğendi için;

  • 750 g ince kıyılmış ıspanak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nohutlu sos için;

  • Yarım küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz.

Üzeri için;

  • Rendelenmiş parmesan

Tarif:

  1. Beğendi için Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocakta yer alan tencerede tereyağını kısık ateşte eritin.
  2. İnce kıyılmış ıspanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  3. Unu ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
  4. Ardından süt, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kenara alın.
  5. Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın.
  6. Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın.
  7. Ardından yemeklik doğradığınız biber, soğan, salça, domates, nohut, şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika pişirin.
  8. Hazır olan beğendiyi sunum tabağına alıp, üzerine nohutlu sosu ilave edin.
  9.  Nohutlu ıspanak beğendi yemeğiniz hazır.
  10. Üzerine parmesan serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD K 752 DWKS

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
  • Genişlik : 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!