Sayfanın başına ulaştınız.
Nohutlu Ispanak Beğendi Nasıl Yapılır?
Lezzetli nohutlu ıspanak beğendi tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
Beğendi için;
- 750 g ince kıyılmış ıspanak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Nohutlu sos için;
- Yarım küçük soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet büyük boy rendelenmiş domates
- 3 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kesme şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz.
Üzeri için;
Tarif:
- Beğendi için Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan tencerede tereyağını kısık ateşte eritin.
- İnce kıyılmış ıspanakları ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Unu ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
- Ardından süt, parmesan peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve kenara alın.
- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın.
- Arçelik Nano Kaplamalı Ankastre Ocak’ta yer alan ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağı kızdırın.
- Ardından yemeklik doğradığınız biber, soğan, salça, domates, nohut, şeker ve tuzu ekleyip 5 dakika pişirin.
- Hazır olan beğendiyi sunum tabağına alıp, üzerine nohutlu sosu ilave edin.
- Nohutlu ıspanak beğendi yemeğiniz hazır.
- Üzerine parmesan serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
İlgili Ürünler
OCD K 752 DWKS
- ExpertClean Nano Kaplama
: Var
- Ocak Tipi Ve Göz Sayısı
: 5 Gözü Gazlı (1'i WOK)
- Genişlik
: 75 cm (60 cm ile Aynı Alana Montaj Kolaylığı)
- Ürün Rengi
: Siyah
- Ürün Serisi
: Fibona Serisi
- Ocak Tipi
: Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye giriÅi yapın.
-
Bu ürüne henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu sen yap!