Sayfanın başına ulaştınız.

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz içeceklerinden biri olan ve damakları ferahlatan Osmanlı şerbeti tarifi…

Malzemeler:

  • 8-10 adet karanfil
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su
  • 1 adet limon
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 200 g kuru kırmızı erik
  • 9 adet kuru kayısı

Püf Noktaları

  • Kuru meyveler yumuşayana kadar şerbeti kaynatmaya devam edin.

Tarif:

  1. İlk olarak Arçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine su, tarçın, karanfil ve şekeri koyup kaynatma programda 100 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayın.
  2. 5 dakika kaynayınca üzerine kuru kayısı ve kuru kırmızı erikleri ekleyin.
  3. Biraz daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.
  4. 40 dakika sonunda şerbetiniz hazır.
  5. Oda sıcaklığına gelen şerbetin suyunu süzüp, sürahiye doldurun.
  6. Ardından Arçelik No Frost Buzdolabında 1 saat soğutun.
  7. Osmanlı şerbetiniz hazır.
  8. Soğuk soğuk servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

MC 6251 Gurme Şef™ Pro

  • Ön Tanımlı Program : 0
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
promotion bundle
MC 6251 Çok Amaçlı Pişirici alımına CM 6342 Çay Makinesi Hediye!
promotion bundle
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!
promotion bundle
Seçili Ürünlerde 1 Alana 1 Hediye!

278551 EI

  • Toplam Hacim (L) : 551 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • VitaminZone Teknolojisi : Var
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : -
  • Koku Giderme Teknolojisi : -
  • Kapı Yönü Değiştirme : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!