Osmanlı mutfağının olmazsa olmaz içeceklerinden biri olan ve damakları ferahlatan Osmanlı şerbeti tarifi…
Malzemeler:
8-10 adet karanfil
1 su bardağı toz şeker
2 litre su
1 adet limon
1 adet çubuk tarçın
200 g kuru kırmızı erik
9 adet kuru kayısı
Püf Noktaları
Kuru meyveler yumuşayana kadar şerbeti kaynatmaya devam edin.
Tarif:
İlk olarakArçelik Gurme Şef™ Pro Çok Amaçlı Pişirici’ nin içine su, tarçın, karanfil ve şekeri koyup kaynatma programda 100 derece sıcaklıkta 40 dakikaya ayarlayın.
5 dakika kaynayınca üzerine kuru kayısı ve kuru kırmızı erikleri ekleyin.
Biraz daha kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin.
40 dakika sonunda şerbetiniz hazır.
Oda sıcaklığına gelen şerbetin suyunu süzüp, sürahiye doldurun.