Salçalı Şehriye Pilavı Tarifi

Klasik beyaz pilav yerine yenilik denemek isteyenler için şahane bir tarif.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı arpa şehriye,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tepeleme tuz

Üzeri için;

  • Maydanoz

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta bulunan pilav tenceresinde zeytinyağını hafif kızdırın.
  2. Ardından arpa şehriyeyi ekleyip 2 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Sotelenen arpa şehriyenin üzerine domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
  4. En son su ve tuzu ekleyip karıştırın.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  6. Pişen şehriye pilavınızı 10 dakika dinlendirin.
  7. Salçalı şehriye pilavınız hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : ExpertClean
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!