Yapımı oldukça pratik ve bir o kadar lezzetli olan güveç tarifi ile karşınızdayız
Malzemeler:
300 g kuzu kuşbaşı et
1 adet orta boy patlıcan
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
5 diş rendelenmiş sarımsak
2 adet domates
1 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Tarif:
İlk olarak soğanın kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
Patlıcan, domates ve patatesin ise kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Orta büyüklükte güveç’ in içine kuşbaşı et, patlıcan, soğan, patates, rendelenmiş sarımsak, domates, defne yaprağı, biber salçası, karabiber, tuz ve tereyağını ekleyip bir tur karıştırın.