Krep üzerinde kahvaltıda, cheesecake üzerinde tatlıda hatta kahvenin içinde tatlandırıcı niyetine süt reçelini kullanabilirsiniz.
Süt Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
Krep üzerinde kahvaltıda, cheesecake üzerinde tatlıda hatta kahvenin içinde tatlandırıcı niyetine süt reçelini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 kilo tam yağlı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1çay kaşığı kabartma tozu
Püf Noktaları:
- Sütün dibinin tutmaması için ara ara mutlaka karıştırın.
- Oda sıcaklığına gelen sütü kavanoza koyup buzdolabına kaldırın.
Tarif:
- Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici ’yi tencere moduna alıp 45 dakikaya ayarlayın
- Ardından içine sütü ve şekeri koyup kaynatın.
- Sütün dibi tutmaması için ara ara karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ilave ederek hızlı karıştırın.
- Sütün rengi koyu sarıya dönüp, boza kıvamına gelince Arçelik Gurme Şef Çok Amaçlı Pişirici’yi kapatın.
- Süt reçeliniz hazır.
Afiyet Olsun!