Tavuk Saltimbocca Tarifi

Mis gibi kızartma kokuları eşliğinde İtalyan mutfağının sevilen yemeklerinden sarma tavuk tarifi!

Malzemeler:

  • 4 adet küçük tavuk pirzola
  • 4 küçük dilim piliç salam
  • 4 adet ada çayı yaprağı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ısıtılmış et suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Tarif:

  1. Tavuk pirzolaların kemiklerini çıkarıp inceltene kadar dövün.
  2. Piliç salamlarını her tavuk diliminin üzerine koyup üzerine bir ada çayı yaprağı ekleyin.
  3. Ardından tuz ve karabiberi dilimlerin üzerine serpin. 
  4. Son olarak dilimleri, iç malzemesinin etrafına sarıp rulo yapın ve açılmaması için yanlarından kürdan saplayın.
  5. Arçelik Ankastre Ocak ‘ta yer alan derin bir tavada tereyağını kızdırın. 
  6. Tereyağı kızdıktan sonra ruloları içine atıp, tavukları arkalı önlü 10 dakika pişirin.
  7. En son et suyunu tavaya ilave ettikten sonra 15 dakika daha pişirin. 
  8. Tavuk saltimbocca yemeğiniz hazır.

Afiyet Olsun!

İlgili Ürünler

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : Var
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : 65 cm (Pişirme Alanı Genişletilmiş Ocak)
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!