Zerde Tarifi (How To)

Göz alıcı rengi ile Trakya mutfağının en sevilen tatlılarından…

Malzemeler:

  • 1 Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı şan fıstığı
  • 1 çay kaşığı safran

Üzerini süslemek için;

  • Kuş üzümü
  • Nar taneleri

Tarif:

  1. Arçelik Ankastre Ocak’ta yer alan tencerenin içine su ve pirinci koyup, pirinçleri haşlayın.
  2. Nişastayı 1 su bardağı suda eritip pirinçlerin üzerine ekleyin ve karıştırın.
  3. Şeker, gül suyu, şan fıstığı, kuş üzümü ve safranı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve Arçelik Ankastre Ocak ‘ın altını kapatın.
  5. Pişen zerde oda sıcaklığına geldiğinde Arçelik No Frost Buzdolabı ‘nda 1 saat soğutun.
  6. Zerdeniz hazır.
  7. Üzerine kuş üzümü ve nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

HOW TO NOTLARI

  • Zerdenin dibinin tutmaması için sürekli karıştırın.
  • Oda sıcaklığına gelen zerdeyi buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın.

İlgili Ürünler

RHB 6050 Resital

  • Güç : 1500 W
  • Çırpma : Var
  • Ölçü Kabı : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var
  • Hız Ayarı : Var
  • Rendeleme : Var
  • Dilimleme : Evet

OCD T 651 ES Fibona Serisi

  • ExpertClean Nano Kaplama : ExpertClean
  • Ocak Tipi Ve Göz Sayısı : 4 Gözü Gazlı
  • Genişlik : Arçelik geniş ankastre ocaklar sayesinde aynı anda 4 tencere yemek pişirmeniz mümkün.
  • Ürün Rengi : Siyah
  • Ürün Serisi : Fibona Serisi
  • Ocak Tipi : Gazlı Ocak

284630 EI

  • Toplam Hacim (L) : 580 L
  • Ürün Rengi : Leke Tutmayan İnoks
  • FullFresh+ Teknolojisi : Var
  • Mavi Işık Teknolojisi : Var
  • Kahvaltılık 0 Derece Bölmesi : Var
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!