Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Yaz mevsiminin habercisi nefis zeytinyağlı bakla yapmanın tam zamanı! Hafif bir alternatif olan bu zeytinyağlıyı yapmak hem çok kolay hem de çok pratik. 

Malzemeler:
•    Yarım kg taze bakla
•    1 çay bardağı zeytinyağı
•    1 adet kuru soğan
•    1 tatlı kaşığı un
•    1 tatlı kaşığı tuz
•    1 çay kaşığı şeker
•    2-3 bardak su
•    Yarım limonun suyu
Üzeri için;
•    ¼ demet dereotu
•    Yoğurt
Tarif:
1.    Baklaları ayıklayıp yıkayın, soğanı Arçelik Resital Doğrayıcı’da doğrayın.
2.    Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi sote moduna getirip zeytinyağını ısıtın.
3.    Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun.
4.    Ardından temizlediğiniz baklaları ekleyip karıştırın ve Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’de 4-5 dakika soteleyin. 
5.    Unu bir su bardağı suya karıştırın ve baklaların üzerine ekleyin.
6.    Tuz, şeker, limon ve kalan suyu da ekledikten sonra kapağını kapatıp Arçelik Gurme Şef™ Çok Amaçlı Pişirici’yi  tencere yemeği moduna getirin ve 30-35 dakika pişirin.
7.    Zeytinyağlı baklanız soğuduktan sonra ince ince kıydığınız dereotunu serpin. 
8.    Tabağa aldığınız baklanızı yoğurt ve dereotuyla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
 

İlgili Ürünler

DO 6964 C Resital

  • Doğrama Kabı Kapasitesi : 1000 mL
  • Doğrama Kabı Malzemesi : Cam
  • 4 Kanatlı Paslanmaz Çelik Bıçak : Var
  • Kaydırmaz Taban : Var
  • Tek Tuşla Kontrol : Var

MC 6056 I Gurme Şef™ Multi Cooker

  • Ön Tanımlı Program : 10
  • Basınç Kontrolü : Var
  • Tandır Aparatı : Var
  • Sıcak Tutma : Var
  • Tencere Kapasitesi : 5.5 L
Uyarı
Size özel fırsat ve kampanyalardan faydalanmak için üye girişi yapın.
  • 0
    Bu ürüne henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yap!